NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
82 korisnika su online (15 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 82

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Nekoliko pitanja o vodenim kornjačama
Početni član
Početni član

See User information
Pozdrav svima!

Imam par pitanja i nadam se da ćete mi moći pomoći. Prije cca. 5 dana sam dobila crvenouhu kornjaču u posudi za koju mislim da je premala za nju (ona sa palmicom). Posuda nema grijač, nema filter niti UVA/UVB lampu. Za grijanje sam stavila običnu lampu iznad posude.

Budući da nikad nisam kornjaču imala niti znam nekoga ko je ima, treba mi par odgovora:

1. primjetila sam da joj oci nisu uvijek otvorene. Ne znam kako bih to opisala, kao da joj je donji kapak providan (mogu vidjeti oko kroz njega kad je zatvoren). Naravno, povremeno otvori oči i normalno gleda. Da li je ovo normalno? Ne znam koliko je normalno da kornjača njene veličine jede, ali ona pojede eventualno jednog-dva račića dnevno (pokušala sam sa piletinom,ribom, neće ni blizu toga)

2. planiram ovih dana sama sastaviti akvarij, pa me zanima da li je ovo odgovarajuće veličine i sastava za kornjaču koja je velika tek 4 cm? (Ne znam koliko može biti star) http://www.bierkamp.com/zimmerteich.html

3. da li je normalna sluz koja se kornjaci hvata po nogama i repu? Mijenjam vodu svaka dva dana (nekad i svaki) jer nema filter, a i mala je količina vode, pa se brzo prlja.

Cilj mi je što prije stvoriti joj normalne uslove.

Cijelila bih vašu pomoć.

Pisano: 18.02.2011
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Nekoliko pitanja o vodenim kornjačama
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
I ja sam kupio kornajce , pa sma mislio da je normalno sto joj vidim kroz kapak , al sam posetio forum pa su mi pomogli , kod mene j e kornajca imala upalu ociju i oci su joj bile natecene u ocima je bilo nesto kao gnoj bijelo providno i zato sam joj mogao kroz kapke videti oci , mozda kod tebe niej to u pitanju ali ipak postavi slike ako mozes da iskusniji forumaski pregledaju .

Za prvu godinu je dovoljan akvarij od oko 7o litara , posle prve godine ce im biti potreban veci smestaj zbog toga svi predlazu da se kupi odma veci smestaj ako imas novca jer si na gubitku ako das novac sad i onda opet kroz godinu moras kupiti veci akvarij.

to sto se kronajci hvata oko nogu i repa najvjerovatnije nije sluz nego koza , kornjaca mjenja kozu i oklop i ta stara koza polako spada , to je normalno =)

Pisano: 18.02.2011
Ako ste usutkali nekoga niste ga i preobratili,ko hoce ne

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: sunshine
Pozdrav svima!

Imam par pitanja i nadam se da ćete mi moći pomoći. Prije cca. 5 dana sam dobila crvenouhu kornjaču u posudi za koju mislim da je premala za nju (ona sa palmicom). Posuda nema grijač, nema filter niti UVA/UVB lampu. Za grijanje sam stavila običnu lampu iznad posude.

Budući da nikad nisam kornjaču imala niti znam nekoga ko je ima, treba mi par odgovora:

1. primjetila sam da joj oci nisu uvijek otvorene. Ne znam kako bih to opisala, kao da joj je donji kapak providan (mogu vidjeti oko kroz njega kad je zatvoren). Naravno, povremeno otvori oči i normalno gleda. Da li je ovo normalno? Ne znam koliko je normalno da kornjača njene veličine jede, ali ona pojede eventualno jednog-dva račića dnevno (pokušala sam sa piletinom,ribom, neće ni blizu toga)

2. planiram ovih dana sama sastaviti akvarij, pa me zanima da li je ovo odgovarajuće veličine i sastava za kornjaču koja je velika tek 4 cm? (Ne znam koliko može biti star) http://www.bierkamp.com/zimmerteich.html

3. da li je normalna sluz koja se kornjaci hvata po nogama i repu? Mijenjam vodu svaka dva dana (nekad i svaki) jer nema filter, a i mala je količina vode, pa se brzo prlja.

Cilj mi je što prije stvoriti joj normalne uslove.

Cijelila bih vašu pomoć.

Pozdrav i dobro dosla na forum!

1. Kornjace imaju dva zastitna kapka koji pokrivaju oko. Jedan je proziran kapak za ronjenje, on u normalnom slucaju prekriva oko samo kada kornjaca zaroni. Drugi kapak je kao i kod nas ljudi kada skroz zatvorimo oci. Da li je kornjaca na kopnu ili u vodi kada vidis taj kapak? Da li je kapak skroz zatvoren ili samo npr. do polovice oka? Jesu li oci opcenito natecene i gnojne? Na slici ti je primjer problema sa tim kapkom: LINK

Sto se tice prehrane prestani joj davati racice pa ce poceti jesti sirovo meso i ribu.

2. Ako mislis na ovu sobnu baru 160*160 cm takav smjestaj bi joj bio dovoljan cak i kada odraste. Ako imas mogucnosti, to ce biti odlican smjestaj za nju! Ako mislis na akvarij 100*60*40 cm koji se spominje na pocetku, taj ce joj biti dovoljan sljedecih 2-3 godine.

3. E sad ako pod „sluz“ mislis na male prozirne komadice koze koji lelujaju u vodi to je normalno. No ako doslovce mislis na sluz kao na sljedecoj slici to su gljivice, jako opasa bolest: LINK

Citaj sto vise i pitaj sve sto te zanima, tu smo da pomognemo oko slaganja postenog smjestaja i pravilne brige!

Pisano: 19.02.2011

Početni član
Početni član

See User information
Hvala na brzim odgovorima!

Već sam se bila prepala da ima upalu očiju. Nije ni blizu kao na ovim slikama...

Što se tiče očiju, biće da je taj zaštitni kapak za ronjenje, jer vidim da oči ponekad otvori. Nisu joj oči crvene niti su sluzne.

A što se tiče sluzi, nije ovakva. Kad je izvadim iz vode nista se ne vidi. Ja pretpostavljam da je to zbog toga što joj je posuda mala, pa se i voda brzo prlja (ona mini posuda sa palmom). Tu sluz vidim po cijeloj posudi, ali se isto tako zalijepi za koge kornjace...Samo se nadam da nije opasno. Inače, kako se liječe kornjače od gljivica?

Pisano: 19.02.2011

Početni član
Početni član

See User information
Još jedno pitanje? Koliko račića srednje veličine može dnevno pojesti crvenouha kornjača čiji je oklop 4 cm???

I da li je normalno da ponekad digne glavu iznad vode i diše na usta?

Pisano: 20.02.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Račići nisu dovoljna hrana za kornjače, oni jedino mogu služiti kao poslastica. Nešto više o prehrani i popisu hrane imaš na ovom linku : Prehrana

Pisano: 21.02.2011

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

A što se tiče sluzi, nije ovakva. Kad je izvadim iz vode nista se ne vidi. Ja pretpostavljam da je to zbog toga što joj je posuda mala, pa se i voda brzo prlja (ona mini posuda sa palmom). Tu sluz vidim po cijeloj posudi, ali se isto tako zalijepi za koge kornjace...Samo se nadam da nije opasno. Inače, kako se liječe kornjače od gljivica?

Vjerovatno se onda radi o komadicima koze. Da bi ti mogli dati konkretniji odgovor postavi slike.

Citiraj:

I da li je normalno da ponekad digne glavu iznad vode i diše na usta?

Nije normalno, to je obicno znak respiratorne infekcije ili upale pluca. Za vise informacija pretrazi podforum o bolestima.

Pisano: 22.02.2011

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum