NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
17 korisnika su online (13 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 17

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

Želka
Početni član
Početni član

See User information
Vanjske dimenzije akvarija su 100 cm širina, 48 dubina i 50 visina.

Dodaj datoteku:

jpg  2013-01-15-1497.jpg (36.56 KB)
2079_50f53e8051a31.jpg 640X480 px

jpg  2013-01-15-1496.jpg (43.54 KB)
2079_50f53e916befe.jpg 640X480 px

jpg  2013-01-15-1498.jpg (45.07 KB)
2079_50f53ea3817e6.jpg 640X480 px

Pisano: 15.01.2013
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Želka
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Da li ti je trenutno kopno zalijepljeno u akvarij ili se moze vaditi?

Pisano: 15.01.2013

Početni član
Početni član

See User information
možda ti odgovorim dvaput ponekad... kopno je od pleksija i nije ljepljeno.

Pisano: 16.01.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Ok, super, jer da je zalijepljeno izrezivanje iz akvarija bi moglo ostetiti sam akvarij. Ovako onda mozes samo zalijepiti nove nosace pri vrhu akvarija i kopno je rijeseno. Sto se tice nadogradnje najjednostavnije je dati izrezati 4 stranice stakla i jednostavno ih nadolijepiti gore na akvarij (mozes sam, a mozes i platiti staklaru da ti tako nesto napravi). Ovo je verzija koju sam radio za jednog clana foruma, ako ti se sviđa napravim bas za tvoje dimenzije.

Smanjena slika

Smanjena slika

Smanjena slika

Naravno postoji opcija da ti staklena nadogradnja sa strane gdje je kopno bude npr. visoka 30 cm da ti zivotinja ne moze izaci, a da se na drugoj stranici spusta na recimo 10 cm da imas laksi pristup u akvarij zbog odrzavanja. Slicno kao sto si linkao onu verziju od pleksiglasa.

Jos jedno bitno pitanje je koliko ti je debelo staklo od kojeg je napravljen akvarij? Da bi ga bilo sigurno puniti do vrha treba biti minimum 8 mm! I treba nadolijepiti gornja uzduzna pojacanja u akvarij. Ta pojacanja usput mozes iskoristiti kao nosac kopna pa ne moras onda lijepiti dodatne nosace (vidi kako na skici stoji kopno).

Kako ti je kornjaca vec odrasla akvarij duzine 100 cm je vec tijesan. U buducnosti bi joj svakako trebao akvarij 150 cm duzine da ima dovoljno mjesta za plivanje.

Pisano: 18.01.2013

Početni član
Početni član

See User information
Puno hvala, kao prvo.

Staklo je 8 mm. Meni se više sviđa opcija da je nadogradnja niža gdje nema kopna, mislio sam 12 cm staviti.
Pod kojim kutem su stepenice na nacrtu i koliko su dugačke? Kod mene je trenutno 20° i Želka ima problema s penjanjem pa sam joj morao ispod staviti drvo. U slučaju veće dubine ne smije imati poteškoća.
Čemu služi komad stakla blizu kopna koji spaja uzdužna pojačanja?
Sve bi to trebalo ljepiti na licu mjesta a ja to ne mislim raditi sam pa me zanima znaš li koga tko bi to uz prikladnu naknadu napravio kod mene?

U budućnosti mislim raditi veći akvarij ali morat ću prvo napraviti komad namještaja koji će to sve nositi. Hoće li mi za budući akvarij od 150 ili 180 cm biti dobar trenutni flter? Imam Eheim 2073.

Početni član
Početni član

See User information
kopno ću morati raditi novo, stakleno jer ovo od pleksija nije najsretnije rješenje. osim što sam napravio prekratke stepenice, ploča je prelagana pa moram na njoj držat kamen i savija se u sredini.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Kod kopna obicno stavljam kut od 25 stupnjeva. Kojih je dimenzija tvoja rampa? Evo tu su nacrti od gornjeg modela kopna:

Smanjena slika

Komad stakla koji spaja uzduzna pojacanja je gornje poprecno pojacanje. Obicno se stavlja na akvarije duze od 120 cm, na tvoje dimenzije su dovoljna samo uzduzna pojacanja.
Nazalost ti nemam bas nekog za preporuciti jer vecinu takvih manjih prepravki na akvarijima radim sam. Mozes eventualno potraziti staklara koji izlazi na teren. Aqua Terri kod kojih si radio akvarij sam predlozio da bi im ja slao nacrte da rade takve stvari za nase clanove, no uz ljepljenje akvarija ne stignu. Za ljepljenje gornjih uzduznih pojacanja ces trebati prazniti akvarij i maknuti zivotinju van. Dok se silikon susi zivotinja ti ne smije biti u akvariju.

Za akvarij od primjerice 300l dimenzija 150x50x40 cm bi 2073 trebao biti ok. U najgorem slucaju mozes izbaciti van one crne valjcice sto si dobio na dnu i ispuniti tu kosaru sa kvalitetnijim medijima (npr. kupiti jos onih kuglica sto imas na vrhu). Na taj nacin mozes pojacati kapacitet svog filtera.
Postojecu komodu mozda mozes dati pojacati da nosi veci akvarij i gore se stavi samo nova ploca dimenzija dna akvarija.
Kada je u planu veci akvarij, unutar godine, dvije, tri...?

Pisano: 19.01.2013

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Evo modela nadogradnje tvojih dimenzija gdje je oko kopna nadogradnja visoka 30 cm, a na drugoj strani 12 cm.

Dodaj datoteku:

jpg  AT zhelko1.jpg (132.89 KB)
427_50fa87fc81e2b.jpg 1167X593 px

jpg  AT zhelko2.jpg (119.12 KB)
427_50fa88034405c.jpg 1167X593 px

jpg  AT zhelko3.jpg (89.14 KB)
427_50fa88095eb7e.jpg 1167X593 px

Početni član
Početni član

See User information
komoda je dugačka 122 i kupljena u trgovini tako da ću za novi akvarij ziher raditi novu. sve to mislim napraviti etapno u roku 12 mjeseci. novo kopno moram napraviti odmah jer mi je ovo loše, dimenzija je 46 cm x 28 cm i još stepenice od premalih 18 cm pod kutem od 20°. trenutno imam zaljepljene dvije lajsne duge 24 cm na kojima to kopno stoji. ekstenziju bih isto radio brzo, nevezano uz novi akvarij zbog a) dok čekamo neka Želka pliva, b) kad ću stari akvarij prosljeđivat da bude bolji i c) možda novi akvarij i komoda zapnu.
na tvom nacrtu nadogradnje bih promijenio izgled duljih stranica na način da tamo gdje su 12 cm budu paralelne sa akvarijem do jednog dijela, onda idu u koso (paralelno sa rampom) do dijela koji je visok 30 cm (kao kod onog od pleksija).
znači, plan mi je:
1. kopno - odmah
2. nadogradnja - što prije
3. nova komoda i akvarij - proljeće 2014.

trebao bih nacrt kopna s prilagođenim dimenzijama da to napravim što prije a to kopno će biti u uporabi i kasnije.

kad ispraznim akvarij za ljepljenje može li ostati na mjestu ili se mora okretatati na bok? imam u podrumu akvarij od 60 L gdje bi Želka mogla provesti dan-dva dok se to suši.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Sto se kornjace tice da ju sada ostavis u ovom akvariju kako je sljedecih godinu-godinu i pol dana nece joj biti lose. Ako ces tako skoro raditi novi akvarij onda se po meni sada ne isplati ulagati u ovaj akvarij, pametnije ti je stediti novac za novi smjestaj jer ce te kostati nekoliko tisuca kuna.

Kopno u modelu je 46x35 cm, rampa je 20x20 cm pod 25 stupnjeva tako da nije puno drugacije od ovoga sto imas. Kada se kornjaca navali na rampu opet postoji mogucnost da ce se prevrtati jer jednostavno platforma je laksa od same kornjace. No to bi se dalo rijesiti dodavanjem jos jednog komada stakla 47x2 cm koji pridrzava platformu (predzadnja i zadnja slika). Evo ti nacrta za kopno, ali mislim da bi mogao dovoljno modificirati svoje staro da ne radis sada novo jer nece biti puno bolje od starog.

Sto se tice nadogradnje linije kod stakla ne mogu biti savrseno ravne jer se staklo ne moze tako rezati pa sam napravio krivulje koje mislim da ce se dati izrezati. Ako ti se sviđa mogu ti dati isto nacrt.

Tijekom ljepljenja pojacanja bi bilo prakticno prevrnuti akvarij prvo na jedan bok, pa zalijepiti, pricekati 24 h pa okrenuti na drugi bok za drugo pojacanje. Inace ako akvarij stoji uspravno pojacanja mogu spuznuti ako se ne naprave dobri nosaci pojacanja za vrijeme susenja.

Dodaj datoteku:

jpg  AT zhelko4.jpg (124.06 KB)
427_50fda9973f5d0.jpg 1167X593 px

jpg  AT zhelko5.jpg (124.35 KB)
427_50fda99ecb829.jpg 1167X593 px

jpg  AT zhelko6.jpg (125.84 KB)
427_50fda9a62cd9e.jpg 1167X593 px

jpg  AT zhelko7.jpg (82.03 KB)
427_50fda9ae109e9.jpg 1167X593 px

jpg  AT zhelko8.jpg (301.78 KB)
427_50fda9b57ae94.jpg 1214X624 px

jpg  AT zhelko9.jpg (220.90 KB)
427_50fda9bca25e0.jpg 1166X593 px

Pisano: 21.01.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum