Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Kupujem vodeno plutajuce |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ja ti mogu dati biljku Riccia fluitans. Pokazala mi se izuzetno dobra za drzanje sa kornjacama jer je kornjace ne mogu polomiti, te vecina kornjaca nema apetit za nju. Kada je imas dovoljno pomaze dosta oko filtracije vode.
Jedini problem je kad kornjaca zamahne nogama biljka leti po cijelom akvariju pa se nahvata na usis vanjskog filtera. To se treba redovito cistiti inace ti smanji protok. Ako imas volje probati javi, imam je dosta pa poklanjam.
Pisano: 25.01.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Povremeno aktivan član
|
Gugl je bio moj frend pa da pitam - jel to ovo:
Jer po fotkama koje mi je gugl izbacio - to mi zgleda ko neka - mahovina. Mahovine su zakon zakona, al to moze jedino ic u akvarij di su ove male kornjace (a pricvrstit nju na panj il kamen il tak nesto). Jer nemam ju di pricvrstit kod crvenohe buduci da je tak akvarij sad (a i ostace u buducnosti) - gol sa nesto kamenja dole i kopnom i gore lampom.
Pisano: 26.01.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Je, to je to. U prirodi ta biljka zivi kao plutajuca, no aquascaperi su ju poceli mrezama vezati za dno, kamenje i panjeve. U tom slucaju Riccia postaje dosta zahtjevna biljka, no kada pluta kao u prirodi ne treba nikakvu posebnu brigu osim svjetla i redovitog gnojenja obicnim tekucim gnojivom. Mozes je vidjeti na slikama mog donjeg akvarija: LINK
Ako si zainteresirana javi se bez obzira na sve, moj kontakt imas. Ta biljka ce s vremenom narasti i morati cu se rijesiti jednog dijela, rađe je dam tebi nego da bacim.
Pisano: 28.01.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.