Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: emys oribicularis |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Snašla bi se možda u prirodi, ali ako nije naučena na lov, tj. naučena je da dobiva hranu onda hmm.. mislim da bolje ne.
Mora imati obavezan vanski smještaj za njih.
Pisano: 07.10.2012
|
|||
|
Anonymous
|
|||
---|---|---|---|---|
Pozdrav,
Sada je naravno prekasno reći,ali Emys orbicularis se ne smije uzimati iz prirode. Neznam dali bi se kornjača snašla ili ne,bitnije je nešto drugo. Ako je kornjača uzeta iz prirode dok je bila mala,a prošlo je puno godina i sada je odrasla jedinka,moguće da kornjača donese neki virus/bakteriju u prirodno stanište. Odnosno,kornjača je možda pokupila nešto u zatočeništvu,puštanjem kornjače u prirodu zapravo ugrožavaš cijelu populaciju kornjača na tom prostoru,jer kornjača može prenijeti nešto u prirodu! P.S.-pripazi u koji podforum stavljaš temu. |
||||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Tu zivotinju definitivno nije pametno pustiti u prirodu jer bi mogla prenijeti neki virus, bakteriju ili parazita kojeg je pokupila u zatocenistvu na divlju populaciju kao sto je vec spomenuto. Kako je zivotinja naucena na covjeka vjerojatno ce prilaziti ljudima kada ih vidi, a to obicno lose zavrsi. Da je sada pusti upitno je da li bi kornjaca prezivjela hibernaciju ako do sada nikad nije hibernirala. U svakom slucaju vazno je znati kako je ta kornjaca do sada zivjela (uvjeti drzanja, da li je imala sustanare), potrebno se posavjetovati sa strucnjacima po tom pitanju (www.awap.hr) i onda tek razmotriti pustenje zivotinje nazad u prirodu.
Pisano: 10.10.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
On ju ima u vrtnom jez ali koliko ja vidim u jako je losim uvjetima .. mislim nazalost imao ju je , jucer mu je pobjegla a imala je neke bjele tragove na oklopu a koliko ja znam to je shell rot .....
Pisano: 10.10.2012
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.