Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: :( |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Baš mi je žao...
Pisano: 16.04.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Zao mi je, no barem znas da si ucinio sve sto je bilo u tvojoj moci da je spasis. S obzirom da si kornjace drzao u dosta dobrim uvjetima mozes biti siguran da nisi kriv sto su obolile, vjerojatno si ih vec kupio bolesne. Nisi imao UVA-UVB rasvjetu, ali to definitivno nije uzrok upale pluca.
Sto se tice nabave nove kornjace preporucam ti da udomis zdravu kornjacu koja nema dom da ne potices daljnju prodaju kornjaca. Ako kupujes skroz malu kornjacu u pet shopu nema garancije da ti se ovo nece opet dogoditi. No ako ne kraju ipak odes u pet shop preporucam ti da to ucinis kasnije u ljetu kada dođe nova posiljka kornjaca koja je putovala po toplom vremenu. Akvaterarij i svu opremu bi bilo pametno dobro oprati i sterilizirati (staklo mozes oprati octom ili solnom kiselinom, opremu i ukrase mozes dezinficirati u blagoj otopini hipermangana). I naravno, slozi postenu rasvjetu prije nove kornjace.
Pisano: 19.04.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
udomio bi ja kornjacu rado samo sto to nema nigde x) ima kornjaca al na prodaju ... i meni bi odgovarala neka koja je vec prezivela zimu koja je navikla na neku razliku temperature i tako to da mi ne oboli odma ove dvije sam uzeo veoma male u januaru .. akvarij sam vec ocistio i kamencice i filter i cijevi sve detaljno jer sam dobio neke spuzeve na travi koju sam kupio i to ej se razmnozilo kao ludo to nije normalno koji su spuzevi morao sam ih pobiti sa kiselinom :S jer nema drugog nacina veoma su mali i biljke posebno oprat i eto vec sam sve opet sastavio i mozda uzmem koju ribicu da se razmnoze dok ne ubacim kornjacu ..
Pisano: 20.04.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Vrlo mi je žao zbog tvoje kornjače..
Pisano: 24.04.2012
|