NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
47 korisnika su online (6 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 47

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

(1) 2 »

Pozdrav svima !
Aktivan član
Aktivan član

See User information
Bok svima. Evo i mene da se predstavim. Ime mi je Bojana, živim u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, u Međimurju, u gradu koji se zove Čakovec. Uključila sam se na ovaj forum najprije iz razloga da udomim jednu malu kornjaču, ali iz moje okolice nije bilo takvih oglasa, pa sam evo morala kupiti jednu jer sam je stvarno željela. Dugo sam tražila u svim pet shopovima, i to crvenouhu, da bi na kraju kupila malu mošusnu kornjačicu, pošto je prodaja crvenouhih zabranjena. Kod mene je sada već 2 tjedna. Nazvala sam je Titi. Malo smiješno ime, ali meni je super . Nakon toga mi je forum i pomogao, jer se kornjači pojavila crvena oteklina na vratu, pa sam evo dobila neke savjete i sad crvene grbe više nema. Sve više i više čitam teme ovdje i puno se informiram. Ova stranica je stvarno super i autorima šaljem svake pohvale što nam pružaju toliko informacija. A sad evo i slikica moje kornjačice...

Dodaj datoteku:

jpg  m1.jpg (56.44 KB)
2213_51265fb70db7d.jpg 415X312 px

jpg  m2.jpg (57.66 KB)
2213_51265fc207fd4.jpg 415X312 px

jpg  m3.jpg (52.13 KB)
2213_51265fcbbcc30.jpg 415X312 px

Pisano: 21.02.2013
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Pozdrav svima !
Povremeno aktivan član
Povremeno aktivan član

See User information
Bok Bojana! Kornjačica ti je preslatka! I moja se kornjača zove Ti Ti (tako ju je nazvao moj brat :)
Ne razumijem kako je prodaja crvenouhih zabranjena? (Iskreno se uopće ne razumijem u vodene)

Pisano: 21.02.2013

Anonymous
Kornjaca je super. Okaci nam I malo slika smestaja:)

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Hvala. Moja kornjače je ime dobila jednu večer kad smo dečko i ja gledali nogometnu utakmicu i jedan igrač, ne znam kojeg kluba, se zove Umtiti. I bilo mi je smiješno kako je to komentator izgovorio i meni odmah na pamet palo da kornjaču nazovem Titi. I eto... tako je od onda ona Titi.
U Hrvatskoj se crvenouhe i žutouhe kornjače više nigdje, ali baš nigdje ne mogu naći. Zabranjen je njihov uvoz i prodaja, iz razloga što ih ljudi masovno puštaju u bare i potoke kad one narastu i kad ih više ne mogu držati (a dobro znamo koliko one narastu). A negdje sam čak i pročitala da zabrana postoji zbog prijenosa salmonele, e sad ne znam je li to točno ili ne.
Kornjaču sam trenutno smjestila u akvarij dimenzija 60x30x30. To je samo privremeno, ima grijač i lampu koja grije kopno mada kornjaču još nisam do sad vidjela da je na kopnu, a baš bi je htjela malo vidjeti kako se sunča.
Prijatelj mi je izradio veći akvarij dimenzija 100x50x50 i sada čitam i čitam ne bi li dobila što više ideja kako da ga uredim. Akvarij je stvarno velik i lijep i ne bih htjela samo ono nabacati unutra sve moguće, već bih ga htjela lijepo urediti da mi krasi dnevnu sobu. Puniti ću ga do pola. Nabavila sam kamenčiće koje ću staviti kao podlogu, imam staklenu policu koja će biti kopno i koju ću cijelu polijepiti kamenčićima. Imam odlično drvo koje ću staviti kao tunel da se kornjača može i skrivati. Sve to sad moram dobro prokuhati i složiti. Nabavit ću one Y-Tong cigle i jednu radnu ploču od kuhinje da napravim postolje za akvarij. E sad... brine me još samo filter. Čitam puno ovaj forum i tražim kakva ljudi imaju iskustva, pa evo malo ću pričekati da konačno odlučim koji vanjski filter i kad malo uštedim pare. Uff.. malo sam se raspisala... Evo i slikica trenutnog smještaja moje kornjačice.

Dodaj datoteku:

jpg  ak1.jpg (77.04 KB)
2213_51271edd29d05.jpg 415X312 px

jpg  ak2.jpg (68.14 KB)
2213_51271ee5e3e9a.jpg 415X312 px

jpg  ak3.jpg (59.94 KB)
2213_51271eee46b6f.jpg 415X312 px

jpg  ak4.jpg (72.16 KB)
2213_51271ef879961.jpg 415X312 px

jpg  ak5.jpg (62.98 KB)
2213_51271f028d19e.jpg 415X312 px

Pisano: 22.02.2013

Anonymous
Meni je I ovaj smestaj super, bolji nego sto mnoge kornjace vide u svom zivotu. A sto se filtracije za novi smestaj tice, posavetovao bih ti da razmotris opciju stakleni spoljni filter. Ako sam dobro razumeo postolje nije gotovo sto znaci da ces pri izradi.moci da uracunas I tih jos 10 cm po sirini..da ti filter stoji iza akvarijuma. To je odlicno resenje a daleko jeftinije od kanister filtera.

Aktivan član
Aktivan član

See User information
I meni je dobar za sad taj mali akvarij, ali fakat želim kornjači napraviti pravi mali raj, pa da uživa. I moram joj kao podlogu staviti sitnije kamenčiće jer sam čitala da mošusne kornjače vole kopati i zakopavati se, tako da... neka joj bude. Moram priznati da prvi puta čujem za ovu vrstu filtera, moram to malo proguglat. Svakako ću razmotriti, hvala ti na savjetu. I evo... čekam malo toplije dane, da se počnem vani u dvorištu baviti uređenjem akvarija, ali kod nas snijeg nikako da prestane padati i nikako da dođe to proljeće. A do tad ću, nadam se, pribaviti sve što mi je potrebno.

Anonymous
pogledaj malo po forumima za akvarijume, ljudi su stvarno ispisali romane o ovoj vrsti filtera..ima mnogo prednosti. Prva je cena naravno to je svima bitno, kao I ogroman prostor za bio medije sto je glavno kod filtracije. Takodje mozes smestiti I grejac I sve ostalo..tako da osim dve cevi imas ceo akvarijum za uredjenje :)

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Evo pogledala sam jedan iscrpan forum ovdje o ovom filteru i mogu samo reći: jao, jao, jao... pa kako ću ja to izraditi ? Ja nemam pojma o lijepljenju stakla, bušenju rupa itd ... Ne znam kome bih uopće povjerila ovu vrstu "zabave". Pošto mi je dečko vješt s montažama namještaja, pitati ću njega, ali ne znam... nekako mislim da se ne bi usudio raditi ovo jer ni jedan od nas nema nikakvog iskustva sa staklom i tim stvarima. Dat ću mu da pogleda taj jedan forum gdje Kori opisuje izradu tog filtera, pa ćemo vidjeti njegov komentar, hehe. A prijatelj koji mi je radio akvarij, ne znam jel bi i on to radio. On samo sastavlja akvarije i to je to. Mislim da se ne upušta u izrade filtera, kad sam vidjela da i on ima kupovni. Inače, hvala ti na info, fakat nisam znala da postoji takva vrsta home made filtera .

Anonymous
Nije da pametujem, ali veruj mi da nije nista komplikovano. Covek koji uspe da sastavi akvarijum zna sigurno da sastavi I filter. Kod akvarijuma postoji problem tezine vode I o tome se mora voditi racuna. Kod filtera taj problem ne postoji I staklo ok 6 mm moze da drzi tu kolicinu vode. Ako ak ima 400 l, 10% (koliko ovaj filter treba da ima) je 40l. 6 mm drzi bez problema. Odlicno ako ima tema I sve objasnjeno kako to samo Kori ume. Pazljivo isplaniraj I uradi. Ne bi trebao nikakav problem da bude

Aktivan član
Aktivan član

See User information
Ah... ne znam... i Kori kaže da ako nemam iskustva s akvaristikom, da bolje se ne upuštati u to. Nije još ništa konačno odlučeno, ali nekako me više vuče na kupovni JBL e901 što mi je i Kori preporučio. Nekako si mislim bolje igrati na sigurno. Vidjet ćemo. Sve u svemu hvala ti na podršci i savjetima :) .

Pisano: 26.02.2013

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum