NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
81 korisnika su online (29 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 81

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Bokic :))
Početni član
Početni član

See User information
Bok svima ja sam Iva i imam 2 crvenouhe kornjače.Kupila sam ih na sajmu u Zaboku.Nebi ih uzela da sam znala što im sve treba no imala sam tek oko 7 godina.

Žive u akvariju od 25 l,hrane se samo račićima,nemaju dovoljno svjetlosti...Sad me zanima mogu li im promijeniti život kupnjom akvarija od 300 litara,filtera i presejenja akvarija na drugo osvijetljeno mjesto? Hoće li im to biti prevelika promjena jer ovako žive već oko 8-9 godina?Još su dosta male oko veličine ženskog dlana i ne razvijaju se dobro.Sudeći po kandžama mislim da su ženke no male su pa nisam sigurna.

Stvarno jako volim kornjače ,a u zadnjih nekoliko dana ih
volim još više.Čim se pojavim, odmah me gledaju i lupaju prednjim nogama po staklu.Mislim da im i voda paše jer ljudi ostavljaju te kornjače u barama, a tamo mislim da nema grijača.Vani je jedini grijač sunce, a to bi moglu biti i u kući.Po zimi spavaju zimski san pa ni hrane ne trebaju.Već sam govorila tati da bi im možda trebalo veće mjesto za život no on kaže da im je dobro i da im ne treba navike mijenjati.

Podržavam svaki savjet i svaku kritiku jer je to samo mučenje životinja.

Dodaj datoteku:

jpg  27062012155.jpg (65.39 KB)
1992_4feb3b90e4f08.jpg 400X300 px

jpg  27062012157.jpg (67.38 KB)
1992_4feb3bcccd844.jpg 400X300 px

jpg  27062012158.jpg (55.13 KB)
1992_4feb3bd62c01a.jpg 400X300 px

Pisano: 27.06.2012
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Bokic :))
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Pozdrav i dobro dosla na forum!

Kornjacama nikada nije kasno promijeniti uvjete zivota na bolje! Jednom kada im poboljsas uvjete zivota moguce je da ce kornjace nastaviti sa rastom i razvojem. U svakom slucaju preporodit ce se i konacno imati dostojanstven zivot.

Kod zakrzljalih kornjaca je malo teze sa sigurnoscu odrediti spol, najbolji pokazatelj je rep i polozaj kloake na njemu: LINK No moguce je da ces trebati cekati jos neko vrijeme nakon sto im osiguras pravilne uvjete da vidis kako ce se spolovi razviti.

Istina je da ove kornjace zive u bari, no velika je razlika između dijela S. Amerike (njihovog prirodnog stanista) gdje pravladava suptropska klima i nasih prostora gdje je puno hladnija kontinentalna klima. Kada se ova vrsta kornjace izbaci van u nasu prirodu u prosjeku uspije dozivjeti oko 7-8 godina prije nego li ih dotuce nasa hladna klima. Ove kornjace su inace u stanju zivjeti 30-40 godina u svom prirodnom stanistu i zatocenistvu.

Po zimi kornjace u akvarijskim uvjetima nisu u mogucnosti uci u ciklus prave hibernacije (zimskog sna). Za pravilnu hibernaciju je potrebna temperatura od 4-6 stupnjeva iznad nule, a u akvariju je toplije od toga. Ono sto je najgore u akvariju bez grijaca kornjace nisu u mogucnosti hibernirati jer temperatura nije dovoljno niska, niti mogu normalno funkcionirati jer temperatura nije dovoljno visoka. Ukocenost kornjaca tijekom zime za koju vecina ljudi smatra da je zbog zimskog sna je zapravo ukocenost od hladnoce. U tim uvjetima je metabolizam kornjaca djelomicno ugasen, imunitet ne radi kako spada i kornjace obicno napadaju respiratorne infekcije.

Akvarij i odgovarajuca oprema upravo simuliraju uvjete kakvi se nalaze u prirodi. Lampa za grijanje i UVA-UVB rasvjeta iznad kopna simuliraju sunce i pomazu kornjacama probavljati hranu i vrsiti sintezu vitamina D3 u kozi koji je vazan za pravilan razvoj i zdravlje oklopa i kostiju.
U prirodnom suptropskom stanistu se temperatura vode ljeti krece oko 25 stupnjeva. Po ljeti ti ne treba grijac, ali kako preko zime ne mozes dovoljno ohladiti akvarij da kornjace hiberniraju onda ih je potrebno drzati na ljetnoj temperaturi cijelu godinu.
U bari također postoji prirodan oblik filtracije vode koji se u akvariju oponasa filterom.

Eto, nadam se da sam ti sada dao dovoljno argumenata da kornjacama popravis uvjete. Kornjace koje zive u uvjetima poput tvojih u prosjeku dozive 15-20 godina i tada ugibaju zbog neuhranjenosti i kronicne upale pluca. Krajnje je vrijeme da im popravis uvjete.

Obavezno procitaj sljedece clanke:

Crvenouha, zutouha i trostova kornjaca

Smjestaj za vodene kornjace

Prehrana vodenih kornjaca (popis)

Citaj sto vise i ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj, drage volje cemo ti pomoci oko slaganja novog smjestaja. Napisi u profil od kuda se javljas da ti pozemo preporuciti gdje nabaviti potrebnu opremu.

Pisano: 28.06.2012

Početni član
Početni član

See User information
Hvala ti puno što si mi sve objasnio.Ove sam linkove pročitala ovih dana :) .Pokušat ću im osigurati sve ove navedene uvjete.Od svog ću im džeparca kupiti lampu za grijanje i neki jači vanjski filtler (imam 1536 kuna).Ako im nećemo moći kupiti dosta veliki akvarij,onda ću ih staviti u neku veću plastićnu posudu.Tata je rekao da ih onda bolje damo u pet shop pošto se ne možemo dobro brinuti za njih no ja se ne slažem.
I imam 2 pitanja.Mogu li gupiji živjeti s njima kao dodatni izvor hrane pošto se ludo razmnožavaju i mogu li kornjače jesti muhe(to sam negdje pročitala)?

Pisano: 28.06.2012

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Dobro si sve isplaniraj da bezveze ne potrosis novac, mislim da bi ti sada za pocetak najpametnije bilo prvo nabaviti dovoljno velik smjestaj i pravilnu rasvjetu. Vodu mozes mijenjati cesce dok ne sakupis dovoljno novaca za filter, grijac mozes tek kupiti na jesen kada temperature pocnu padati.

Kornjace slobodno mozes hraniti gupijima. Mozes ih probati drzati u istom akvariju, no kornjace ce ih vjerojatno pojesti sve brze nego sto ce se one razmnozavati.

Muhe i ostale insekte sa bodljom ne smijes davati kornjacama jer bi im se bodlja mogla zariti u grlo.

Pisano: 30.06.2012

Moderator
Moderator

See User information
Dobrodošla na forum, sobzirom da si nam blizu, porazgovarat ću sa korijem prije nego počneš kupovati opremu. Javit ćemo ti se porukom kada vidim gdje je i koja oprema najpovoljnija

Pisano: 07.07.2012
Ne treba se stidjeti priznanja da smo pogriješili, jer to drugim riječima znači da smo danas pametniji nego jučer. (A.Pope)

Početni član
Početni član

See User information
Ok hvala :)

Pisano: 08.07.2012

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum