Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Mala crvenouha iz Beograda |
||||
---|---|---|---|---|
Početni član
|
Pozdrav svima!
Od pre 2 meseca sam neplanirano postala vlasnica male crvenouhe kornjace koju smo nazvali Rajko Kazem neplanirano posto sam je nasla pored nekog putica, verovatno bacenu i donela kuci. Imala je oko 2,5-3cm precnika. Posto nisam imala nikakvu ideju sta je kornjacama potrebno da bi bile zdrave, napredne i srecne, vas sajt mi je MNOGO pomogao! I hvala vam na tome. Rajko sada ima ko 5cm precnika, cini mi se da je srecan.. Za sad sam mu uzela akvarijum od 40l (samo jos neko vreme, znam da nije dovoljno veliki, kada se preselim u svoj stan, napravicu mu pravu, veliku kucu), ima unutrasnji filter za 100l posto sam procitala da treba jaci filter za kornjace, kao kopno sam kupila kamenje veliko i rado izlazi na njega, i kao osvetljenje za sada spot lampu JLB od 100w koja i greje kopno i vodu i ima samo UVA zrake. Do sada je imao izvor prirodne svetlosti pa nisam uzela drugu lampu sa UVB ali cu uskoro uzeti posto tamo gde je sada akvarijum nema suncevu svetlost. Grejac jos uvek nisam uzela... skupljam novac.. Hranim ga sa zivom piletinom, ribom i racicima i ostalim kupovnim hranama za kornjace. Ako vam u mom "kratkom"opisu ne deluje ok, molim vas recite, da odmah menjam. Pozdrav, Milena http://www.kornjace.com/uploads/smil4bb8f7705f8c2.gif
Pisano: 10.07.2011
|
|||
|
Re: Mala crvenouha iz Beograda |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Citiraj:
Pozdrav i dobro dosla na forum! Stvarno je lijepo procitati da si spasila kornjacu i na sve to sama se o svemu informirala prije postavljanja upita. Drago nam je da su ti informacije pomogle i ako ces imati bilo kakvih nejasnoca slobodno pitaj! Sto se tice lampe obrati pozornost da nije pre jaka kako @cuki1 kaze. Kornjaca moze neko vrijeme zivjeti bez UVB rasvjete, no nemoj pre dugo cekati. Da li je oklop u potpunosti cvrst? Ubuduce ti je bolje kupiti UVA-UVB neonku ili stednu zarulju za gmazove i uz nju koristiti obicnu jeftinu reflektoricu za grijanje. Ako je u prostoriji u kojoj drzis kornjacu toplo (iznad 25 stupnjeva) kupovina grijaca moze pricekati dok ne zahladi. Ovdje imas popis sa cime sve mozes hraniti svoju kornjacu: Prehrana vodenih kornjaca (popis)
Pisano: 11.07.2011
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.