NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
66 korisnika su online (19 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 66

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Pozdrav svima
Početni član
Početni član

See User information
pozdrav ja sam Igor iz Zagreba sam, imam kornjaču Corny, 8 god, crvenouha, mužjak, oko 15 cm manje/više oklop

več sam našo dosta savjeta na vašoj stranici koje sam i odma počeo primjenjivat, jel vidim da mogu biti sretan što je moja kornjača u super stanju u kakvom i je, živahna je, samo traži jesti, lamače itd..

ovako imam terarij za nju 90*40*40 sa Box otokom u kojem je filter pumpa i spužva znači box filter kao i zasad sam čak i zadovoljan ali molio bi vas za odgovor koliko često ga čistit i kako, pročitao sam na vašoj stranici da se čisti u staroj vodi ovoj koju istočim iz terarija, kako ide s onim ugljenom unutra jel se mjenja kod svakog čišćenja ili?? i imam problem jedan s kopnom, kopno je visoko 15 cm i ima kao stazicu prema gore no nažalost su mi staklari napravili jaki nagib i kornjača nikak da se popne gore što je katastrofa jer se nemre baš sunčat kad hoče nego je ja dižem a to večinom pobjegne dolje natrag u vodu što zbog stresa vjerojatno ima te kakav prijedlog kak da joj podlozim još nešto dolje ispod toga mislio sam neki kamen zabit tamn da se preko njega popne jer nju početak samo muči previše je gore stazica! al čitam to da nije dobro ove naše kamene s našeg područja stavljat jer ima puno vapnenca?? pa ako ima prijedlog neki, inače ja sam blizu Bundeka, mislio sam joj dofurat malo ono veče kamenje s plaze i napravit joj dno dolje ili tako nešto ili malo veči neki da se popne gore na otok jer uz Bundek ima i divlje jezero gdje ima kamenja iz jezera tj. bare pa jeli to bolje?? nazalost čuo sam da tamo i odlazu kornjače ljudi, stvarno prežalosno ako na koju naletim javim vam ako oče udomit netko!! hvala i ispričavam se ako su neka glupa pitanja, nazalost tek sam sada u mogučnosti da joj osiguram bolje uvjete pa želim što bolje kolko je u mojoj mogučnosti što financijskoj, što vremenskoj!! hvala svima i pozdrav još jedan veliki svima!!!

Pisano: 01.08.2010
[i][font=Helvetica]
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: Pozdrav svima
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Dobro došao!

Pisano: 02.08.2010
"Za oporavak je potrebno vrijeme, ali takodjer i pravi uvjeti."
. Hipokrat .

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Dobro dosao jos jednom!

Onaj bijeli medij nije spuzva, nego akvarijska vata. Nju nije moguce prati vise puta bez da se raspadne, to je jednokratni medij. Svaki tjedan bi je trebao baciti i zamijeniti novom. U to kratko vrijeme se na vati ne uspije stvoriti bioloska filtracija koja je kod drzanja kornjaca najvaznija, tako da je vata jako los filtracijski medij. Procitaj clanak o filtraciji pa ce ti biti puno jasnije o cemu pricam.
Aktivni ugljen je kemijski filter medij koji traje mjesec dana i onda se isto baca.

Prema slikama koje si postavio u galeriju rampa za penjanje je ok nagiba, jedino je malo uska. No to ne bi trebalo sprjecavati kornjacu da se popne gore ako hoce. Moguce je da uvjeti na kopnu nisu odgovarajuci. Kolika je temperatura kopna? Kakvu lampu imas iznad?

Ponavljam gotovo svo kamenje u Hr. je vapnenackog podrijetla. To mozes testirati octom ili solnom kiselinom (oprezno!), ako dođe do reakcije (pocne se pjeniti) onda se radi o vapnencu. Kornjaca nece biti u nikakvoj direktnoj opasnosti ako u akvarij stavis to kamenje, ali voda bi ti mogla postati uzasno tvrda, ostetiti ti opremu i nahvatati se kornjaci na oklop.

Nastoj sto vise citati jer na sva osnovna pitanja mozes pronaci odgovore u clancima i na forumu. Koristi trazilicu za lakse snalazenje. Ako nesto ne mozes naci ili trebas savjet za svoj problem slobodno pitaj! Niti jedno pitanje nije glupo ako na njega ne znas odgovor.
Drago mi je da ti je stalo do tvoje kornjace i da joj zelis omoguciti bolji zivot, zato i ova stranica postoji.

Pisano: 02.08.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
dobrodošao, drago nam je svaki put kada nam se pridruži novi član jer tada je razmjena iskustava sve veća...
sretno!

Pisano: 03.08.2010

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum