Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: kvrgice |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Zdravo Bojane. Daj fotografiju, da se vidi o čemu se radi.
Pisano: 23.02.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ima li ta kvrgica kakva ostecenja na sebi? Da li je to samo blago neravan oklop ili bas velika izbocina? Koje su dimenzije toga i koliko je velika kornjaca? Ako mozes slikaj, ovako napamet je tesko reci.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Nema ostecenja i bas je mala... I kornjaca i kvrgica. Slikacu. Vise kao ispupcenje na oklopu ali nije toliko nepravilno, znaci taj deo ljuske kako da kazem nije ravan kao vecina nego je neravan ima malo izdignuce...
Slikacu u petak, kad mi brat donese fotoaparat ,da ne slikam telefonom ne verujem da ce pomoci Ne deluje strasno i cak vise neprimetno je ali ne zelim da rizikujem.. poslacu slike kornjace ili vise njih da mi kazete ako joj nesto fali :)
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
evo par slika..
http://tinypic.com/view.php?pic=eb511h&s=7 http://tinypic.com/view.php?pic=mlmvf7&s=7 http://tinypic.com/view.php?pic=1pe6oi&s=7
Pisano: 03.04.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Čitao sam negdje na netu, da djelovanjem neraznovrsne ishrane kornjačin oklop postane malo neravniji, ako se ne varam to je bio neki članak na webu "uzgoj kornjača", ako se kornjača pravilno hrani oklop joj je gladak. Počni je hraniti raznovrsno, ja sam sad svoje počeo sa raznovrsnim travama hraniti, nakon zime na kupovnoj hrani i salati.
Pisano: 03.04.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Za sada to nije nista strasno, ali eto dovoljno da osjetis koliko veliku ulogu igraju pravilna prehrana i sunce (rasvjeta). Ovdje mozes pronaci slike deformacija koje su posljedica pogresne prehrane i brige: LINK
Citiraj:
Da, samo jednom kada oklop bude iskrivljen zbog pogresne prehrane ne moze se vise izravnati, niti se moze ispraviti eventualno nastala steta na probavnim organima. Zato i toliko naglasavamo vaznost pravilne prehrane, a sigurno preko 90% ljudi koji drze cancare ih redovito i iskljucivo hrane salatom i ostalim povrcem kojemu uopce nije mjesto u prehrani ovih kornjaca.
Pisano: 05.04.2011
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Pa takvu sam je dobio... Sto se tice prehrane, iz linkova koje si mi dao i jos nekih sajtova sam otprilike nasao neku dijetu za preko zime. Narocito mi je pomogai jedan sajt koji si mi dao sa kojeg sam uspeo nabaviti skoro sve...
Preko zime sam ga hranio, crvenim radicem, salatama lollo bionda, lollo rosso, crveni hrastov list, zeleni hrastov list, keleraba, kineski kupus malo paradajiz i malo sargarepa i bas malo kelj i dobijao je ovu kupovnu hranu. Obicnom zelenom salatom ga i nisam hranio sem u samom pocetku. Za sl zimu cu se bolje spremiti... sad ide lepse vreme, pa dobija maslacak, bokvicu, beku radu, detelinu, trave.. Sve sa livadice pored zgrade sto sam nasao na netu da treba da jede. Ima tu jos par stvari koje cu mu obezbediti sigurno.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Kada zivis u stanu pruziti pravilnu prehranu kopnenoj kornjaci je stvarno izazov i iziskuje dosta vremena, a postici onu pravu raznolikost od oko 200 bilja godisnje koliko prema studijama pojedu u prirodi je nazalost nemoguce. U svakom slucaju drago mi je da se trudis i da imas volje, tvoja kornjaca ce sigurno puno bolje proci i biti daleko zdravija od onih koje su hranjene samo biljem iz supermarketa.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Regularni član
|
Imam sitan problem...Moja kornjaca ima poseban deo gde se hrani... Tu stavim jedan plastican poklopac koji je skroz ravan i tu jede.. Vec je i naucio otprilike i gde se nalazi i da to znaci hrana.. To sam uradio jer ako mu stavim na kokosov treset on jede i to i hranu. E sad i ovako jede zemlju bar malo iako se ja trudim da je ne jede... Povuce sa sobom ili udje u vodu pa krene da jede pa onako mokrom se polepi zemlja za njega itd... Cuo sam da moze da bude opasno, da dodje do zacepljenja creva itd... Kako to da sprecim i jeli toliko opasno?
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.