Pregledava ovu temu:
1 Anonimnih korisnika
Re: Zakopavanje kornjača |
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ako nemaš kućicu u kavezu to je sasvim normalno :) Jel su ti u vanjskom smještaju? Kornjače kada zahladi se plitko ukopavaju..
Meni su se i po sredini ljeta ukopavale kad nisam imao kučicu.. sad odu spavati u nju.. Odakle si? Mislim, primorje, nizinska HR??
Pisano: 14.09.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
jesu u jednoj su vazi živim na južnom jadranu gradac (blizu ploča)
i malo je zahladilo kiša je padala ?? ali zašto se jedna zakopala a druga nije ?? i oćeli se ova opet otkopati ?
Pisano: 14.09.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
ovo je čudno ta koja se zakopala jutros je glavu i dio oklpoa iskopala pa sam ju cijelu iskopao ! od jutros je vrijeme bolje i temp. je oko 20 C* ali sada e ova druga zakopala nezz zašto može netko odgovoriti ?
Pisano: 15.09.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pozdrav i dobro dosao na forum!
Ne znam sto te brine? Kornjace reguliraju temperaturu tijela krecuci se kroz svoju okolinu, ocito im vise pase biti pod zemljom! Mnoge kornjace se cak i svaku vecer napola zakopavaju prije spavanja kako bi se bolje zastitile od grabezljivaca i vjerojatno koriste svojstvo da je temperatura zemlje manje-vise konstantna. Ostavi kornjace na miru, ako se zakopaju nemoj ih iskopavati! Kada je hladnije kornjace nemaju previse energije (ovise o toplini iz okoline) i zakopavanje je za njih naporan posao. Kada ih iskopas kornjace ce se opet ici ukopati ako je hladno i na taj nacin bezveze trose energiju i zalihe sala koje ce im trebati za zimu. Opcenito se nadam da si svjestan da se radi o strogo zasticenim zivotinjama koje ne bi smio drzati u zatocenistvu.
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
te su moje kornjače stre oko 6 mjeseci a čitao sam po netu da im neki ne daju da izvrše hibernaciju
PS
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Pa ti si u primorju, gdje im je prirodni areal. Jednostavno se ne trebaš sekirati.Ostavi ih same će se snaći..
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
okk thx
Pisano: 16.09.2012
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Aktivan član
|
sad jedno pitanje susjeda mi je dala malu čančaru koja se izlegla prije cca 15-20 dana a ova druga je szara cca 6 mjeseci ali ova što se nedavno izlegla mrvicu je veća od ove druge !dali može biti do spola jer znam da su ženke po prirodi veće od muških čančara !! dali netko zna neku caku zbog čega je ova ve⁇a od ove druge ? i još jedno pitanje ako se skroz zakopaju 1.10.(npr.) kad ih mogu očekivat da se otkopaju,jer sam čitao po forumima da male kornjače ranije izlaze od većih ??
|
|||
|
||||
---|---|---|---|---|
Vrlo aktivan član
|
Ja imam leglo 2010 4 komada. Jedan je muški i on je manji od svih.
Možda je i genetski manja, a spol prepoznaj ovako: http://www.kornjace.com/modules/newbb ... hp?topic_id=1289&forum=16 Uglavnom po središnjoj liniji ćeš najlakše raspoznati. Na ovo drugo ti nemogu odgovoriti, ali ne zavisi o mjesecu, već kako vrijeme bude.
|
|||
|
You can view topic.
You ne moeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne moeš edit your posts.
You ne moeš delete your posts.
You ne moeš add new polls.
You ne moeš vote in polls.
You ne moeš attach files to posts.