NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
33 korisnika su online (19 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 33

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

Brzo, POMOCCC
Početni član
Početni član

See User information
Imam 5 kopnenih kornjača (čančara), danas sam vidio jedno jaje da je razbijeno! Sad me zanima kako da im pripremim da se nebi jaja opet razbila?

Pisano: 25.08.2013

Editirano od Antonijo1 on 25.08.2013 12:21:17
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Anonymous
Re: Brzo, POMOCCC
Citiraj:

Pisano od: Antonijo1
Imam 5 kopnenih kornjača (čančara), danas sam vidio jedno jaje da je razbijeno! Sad me zanima kako da im pripremim da se nebi jaja opet razbila?

Pozdrav,
Od kuda se javljaš?

Čančare prirodno nastanjuju priobalje pa često žive u dvoristima/vrtovima.Znači to je njihovo stanište te ih u tom slučaju nemoraš dirati,hraniti...
Drugo je ako ih držiš u terariju,ako si ih dobio s mora,ako su u terariju preko zime?

Dali su te čančare prirodno nastanjene u tvom dvoristu/vrtu,ili ih drzis u terariju?

Početni član
Početni član

See User information
Držim ih u prilično velikom "terariju" ( posadio sam im travu, maslačke, imaju mali plitki bazen da mogu piti vode ). Danas sam našao jednu malu kornjačicu koja se tek izlegla i jedno jaje koje je bilo na površini zemlje, pa sam se bojao da ga neće zdrobiti, onda sam ga stavio u plitku posudu sa zemljom ( nisam ga mrdao da se fetus nebi udušio ) i stavio sam ga na mjesto gdje će uvijek imati sunca i neće se pregrijati.

Pisano: 30.08.2013

Početni član
Početni član

See User information
I dolazim iz hercegovine :)

Pisano: 30.08.2013

Moderator
Moderator

See User information
Molim te da pročitaš pravila o registraciji i upišeš u nick od kuda dolaziš kako bismo ti mogli pomoći.
Ako si iz Hercegovine zašto držiš kornjače u terariju kada je vani njihovo prirodno stanište. Najčešće se sa brda spuštaju u urbanu sredinu jer su im vrtovi primamljiviji zbog hrane. Po zimi kornjača koja ne hibernira mora imati lampu za grijanje. Ako imaš izlegnutu kornjaču to znaći da je njena mama uzeta iz prirode čime si prema zakonu napravio prekršaj i uzeo ju iz prirode (čančare su zaštićena vrsta prema CITES listi - bez obzira koliko ih ima u BIH).
Pitat ćeš kako znamo. Kornjača koja je vani hibernirala - spavala zimski san i bila ukopana u zemlji a prije toga se parila sa mužjakom ima šanse da njena jaja budu opložena pa se tako može izleći mala kornjača. Ukoliko je duže vrijeme kod tebe i ne spava preko zime nije mogla imati oplođena jaja.

Za sada pitanje, gdje držiš terarij - unutra ili vani?

Ne ljutimo se na tebe ali pitamo da ti možemo pomoći.

Pisano: 03.09.2013
Ne treba se stidjeti priznanja da smo pogriješili, jer to drugim riječima znači da smo danas pametniji nego jučer. (A.Pope)

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum