NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT
  
   Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
22 korisnika su online (12 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 22

više...
O kornjacama


Aktualno u forumu

Forum Index


Naslovna foruma » All Posts (Romano)

DnoDnoOdg.: Snijela jaja
#1
Početni član
Početni član


Mozete li mi, Molim Vas, pomoc? Ovako. Danas sam naso kornjacina jaja. Dosta san cito o tome i raspito se. Iman kopnene kornjace i danas popodne kad sam ih hrani nasa san jaje na povrsini, potpuno otkriveno i nezakopano. Uglavnom meni su kornjace vise puta izlegle, ali samo jedanput mi se posricilo i to kad su se izlegle 4. Medutim, to je bilo 2013 godine,a od tad jaja koja je kornjaca polegla nikad se nisu izlegla. Pa san se zapita, mozda ja nesto krivo cinin. Pa eto, iman par pitanja. Procito sam da je potrebno, uz pomocu zlice i kista, pronaci leglo, flomasterom crnim markirati jaja u onom polozaju u kojemu su pronadena, a zatim ih postaviti u plasticnu posudu (DELI CONTAINER) sa navlazenom zemljom, ali i da na poklopcu posude triba napravit par rupa kako bi ih opskrbili zrakom. Posli toga (u slucaju da nemam inkubator, a trenutacno ga ne posjedujen) ih triba stavit unutar kuće na mjesto koje svakodnevno pregledajemo. A mogu li ih stavit na balkon u plasticnu posudu (deli) sa zemljom u hlad dok ne napravim inkubator? I procito sam da temperatura ne smi bit veca od 38 stupnjeva, inace se jaje nece izlegnut jer ce se prikuhat.
A sad sta se tice inkubatora. Znaci triba stiroporsku kutiju (za prijenos ribe) napunit vodon visine do 10 cm, u vodu postavit akvarijski grijac koji triba postavit na temperaturu od 28-30 stupnjeva. Iznad vode stavit pletenu pocinkovanu zicu, a na nju plasticnu posudu sa jajima?
Sad cu sazet pitanja koja me zanimaju.

1. Koji suptrat odnosno zemlju cu stavit u posudu sa jajima?
2. Kakva temperatura odgovara kornjacama tijekom procesa Inkubacije, a kakva u slucaju ne posjedovanja inkubatora?
3. Mogu li,dok ne napravin inkubator, smjestit jaja u plasticnu posudu na balkon u hlad?
4. Je li moguce, da se iz jaja,iz kojeg se nije izlegla kornjaca 11 mjeseci, nekim slucajem izlegne u povoljnim uvjetima?
5. Mozete li provjerit ovo gore sta sam Vam napiso u vezi inkubatora i jaja?

Pisano: 21.05.2016
VrhVrhVrh


NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum