NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT
  
   Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
4 korisnika su online (4 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 4

više...
O kornjacama


Aktualno u forumu

Forum Index


Naslovna foruma » All Posts (Frik-ri)

DnoDnoOdg.: Uzgoj '14
#1
Početni član
Početni član


Ja to ne bi smio ''ni gledati'' ovako trempljav. Bilo bi me strah da ih jadne sirote, neeedaj Bože zgnječim. Preeekrasne su fotke. Nevjerojatno je da su tako male. Naše kad sam ih kupio curi - nisu bile veće od kovanice od 5kn a sada su k'o ''šljemovi''. :D
Ali ove minijature su zbilja preeekrasne. Čestitam!!!!! I želim vam puuuuuno puno sreće i uspjeha u daljnjem uzgoju.

Pisano: 21.08.2014
Vrh


Odg.: Uzgoj '14
#2
Početni član
Početni član


Jooooo kaaakoo suu caaakaniiii maleeecniiii buj buj buj <3 <3 <3 ...
Puno sreće i zdravlja kornjo-klincima, a Vama puno strpljenja, vremena i živaca.
Prekrasni su klinci - milina ih je za gledati ovako sićušne.

Pisano: 21.08.2014
Vrh


Odg.: Jeeeeeeeee - vid' mene, eee... :D :D Pozdrav iz Rijeke
#3
Početni član
Početni član


Buuudem, bez brige ;)
Pokušao sam staviti kornelijusa na avatar - pa nije išlo. Ovaj forum mi je ''nekako čudan'' što se tiče ''švrljanja po opcjama''.
''Gazi me'' sezona i sto mogućih obaveza - ali vjerujte, budem vam sve rekao...

Pisano: 13.07.2014
Vrh


Odg.: Par pitanja prije dolaska kornjače :)
#4
Početni član
Početni član


Hej hej - dobrodošla na forum. I ja sam - apsolutno ''friški'' na ovome forumu, just for the record.
Moj savjet ti je da ooodmah u startu uložiš neki ''pošten komad novca'' i odmah napravš takav akvarij/terarij koji će u startu zadovoljiti sve potrebe kornjače što se tiče komoditeta jer je zbilja ''metar i po' akvarija'' neki nazovimo minimum za neko ozbiljnije držanje kornjača - PLUS ono što je jako bitno, da bude takav da ga možeš eventualno ''dograđivati'' u fazama. Ovakvim pristupom u startu daš malo više novaca, ali je dugoročno to najbolje rješenje. I što se tiče samih uvjeta za držanje kornjače i što se tiče - financija.
Što se tiče filtera... Svaka tebi čast na volji i želji da svaka tri dana mijenjaš vodu, ali... Vjeruj - nisi ni svjesna u što se upuštaš. Svaka tri dana mijenjati vodu je - gotovo pa nemoguće. Em što iziskuje dosta vremena za samu izmjenu, em što ta nova voda koju stavljaš u akvarij mora ''odležati'' neko vrijeme (najbolje ''preko noći'') da iz vode ishlapi klor, em što ćeš kornjačama stalno mijenjati temperaturu vode, em ćeš kornače stalno vaditi i stavljati u akvarij i mogu vrlo lako navući upalu pluća ... Znači - posla da se, da mi oprostiš na izrazu ''ukakiš u gaće''.
Kornjače nisu ''slatke male životinjice za po rukama i za goste'' - nego zahtjevaju svoj mir, svoje stanište, svoj životni prostor sa što manje stresa. Naravno da ih možeš i bubnuti u kakvu kantu i reći - imam kornjaču, ali... Ako zbilja želiš udomiti kornjaču i pružiti joj iole dobre uvjete za život - moj ti je savjet, a vjerujem da i ostali članovi ovoga foruma kao i svi drugi vlasnici kornjača koji nisu na ovome forumu - misle isto, napravi im/nabavi im u startu akvarij/terarij koji će zadovoljiti njihove potrebe.
Raspitaj se u okolici kod staklara za koliko bi ti napravili akvarij. Igrom slučaja - mi smo svoj akvarij dali raditi u zoo Shopu Pirana u Koprivnici (u takozvanoj ''šarenoj zgradi'' - Križevačka ulica, blizu Lidla) i bio je skoro pa duplo jeftiniji nego u Rijeci.
Što se putovanja tiče - putovanje podnose odlično, ali MORAŠ PAZITI da ih NIIIKAKO ne ''ulovi propuh''. Pod ''odlično'' se podrazumijeva da zanemarimo buku i negodovanje koju proizvode dok žele izaći iz transportera.
Ja sam ih osobno nekoliko puta vozio na relaciji Rijeka-Koprivnica i za njih sam nabavio jedan posebni plastični spremnik u koji se, igrom slučaja, točno ''na knap'' zaglavi ona rešetka iz električnog štednjaka i time ih osiguram da ne lutaju po autu (ooooo daa - bilo je i slučajeva da su izašle is kutije, a kako su vrlo pametne životinje i kad prvi put skuže ''sistem za bijeg' lovio sam ih po autu svakih nekoliko kilometara. Transportirati ju možeš i u mačjem transporteru samo još jednom ponavljam - PAZI DA NIJE NA PROPUHU niti na ''udaru klime''. Ja im osobno stavim mokru krpu na dno te moje kutije, a ako je zbilja vruće ih tokom puta malo skvasim sa vodom iz akvarija (NIKAKO sa vodom iz slavine!!!). Bitno je da ih nakon puta čeka ''smještaj'' - odnosno akvarij/terarij sa PRIPREMLJENOM vodom.
...
Što se tiče veličine.. Može biti velika, može biti mala - a sve zavisi u kakvom je okruženju i u kakvim je uvjetima bila do sada. Kornjače rastu sukladno svome staništu, pa ako je bila u skučenom akvariju - postoji vjerojatnost da je ostala ''mala'' odnosno, pošto je to vrlo relativan pojam - točnije je reći da je možda ostala puno manja u odnosu na kornjače koje su imale odlične uvjete staništa. Mi kad smo naše kornjače stavili u veliki akvarij - doooslovce su ''počele rasti na očigled'' a pogotovo se to vidi nakon ''ljetne rezidencije' kad ih iz Koprivnice gdje imaju svoj ''box'' vraćamo u Rijeku.
Za sada toliko, pa.. što te god još interesira - pitaj... A vjerujem da će i stariji članova foruma imati također puno toga za reći.

Pisano: 13.07.2014
Vrh


Jeeeeeeeee - vid' mene, eee... :D :D Pozdrav iz Rijeke
#5
Početni član
Početni član


Hej hej hej...
Evo, ne budi lijen Friče, reko' sam sebi pa da se registriram i predstavim.
Dolazim iz Rijeke, živim na relaciji Rijeka-Koprivnica, imam ''već drugi,treći put'' 35-ti rođendan i volim sve što vole mladi, kako bi se reklo, jelte. Po nekom životnom uvjerenju sam kemijski tehničar i ''vječni kemičar u duši'', vozim Renault 4 i voziti ću ga i dalje pa čak i kad izmisle novi najbolji auto na svijetu.
Imam.. Točnije imamoOOOOOO kornjačevine već, eto, hvaaala Bogu toliko godina da ni ne smijem reći ''ne znam koliko'' jer sam ih kupio curi za - rođendan. Ima otada već doooobrih ''preko pet godina'' kako ja to volim, diplomatski reći. Realno, sedma, osma godina...
Ona, moja cura, danas zaručnica, odnosno moja ljepša polovica zadužena za aritmetičko-logičko-zdravorazumske odluke u našoj vezi, htjela je jednu, a ja rek'o:''Pa žive stotinu godina, ne mogu zamisliti da bude sama bez društva... Uzeti ćemo ih nekoliko...''
Sreeeeeećom pa da sam uzeo ''samo dvije''. Jer kad su ''samo malo porasle'' i počele eksponencijalnom funkcijom ''jako puno kakiti'' - ubrzo smo shvatili sve ono što smo (mislili) da znamo i sve ono na što su nas upozoravali vlasnici kornjača; bilo ''in live'' bilo ''on line''.
Znači - ponosni smo vlasnici dvije prekrasne crvenouhe kornjačevine, naših preslatkih ''šljemova''. ''Birali'' smo da budu par, što je bila u biti vjerojatnost kao da dva puta pogotiš jackpot jer su bile veličine kovanice od 5kn i nazvali smo ih Xavier i Đuli da bismo shvatili da imamo dva mužjaka koji su u biti na kraju ipak dve ženke. Pa tko ih ne bi volio? :D Đuli je ostala Đuli, a Xaviera od milja zovemo Ksavica iako je ''za broj veći'' od Đuli.
Za sada toliko, a uskoro ću staviti i neke slikice naših kornjača. Žive kao lordovi u svome veeeeelikom terarijokvariju kako ja to zovem, jer nije ni akvarij, ni terarij.
Nadam se ugodnom druženju. Tata ta tira, drugarice i drugari.

Pisano: 10.07.2014
VrhVrhVrh


NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum