Chelonoidis nigra abigdoni

Date 01.07.2012 16:12:53 | Topic: Kornjače

Izvorna slika

Lonesome George

će biti prepariran

i izložen


Divovska kornjaca koja je bila zadnji živi primjerak podvrste Chelonoidis nigra abigdoni, bolje poznata kao "Lonesome George", koji je uginuo predhodnjeg tjedna u svom smještaju, ostat će i poslije svoje smrti turistička atrakcija. Kornjaču će balzamirati i preparirati.

George će biti izložen na otoku Santa Cruz, izjavila je ekvadorijanska ministrica za prirodu i okoliš Marcela Aguinaga. Prema istragama, George je uginuo od srčanog udara. Pretpostavlja se da je kornjača bila otprilike 100 godina stara, što je za tu životinjsku vrstu nije duboka starost.
Izvorna slika

Usamljeni George pronađen je 1972. godine na Galapagoškom otoku Pinta, po kojem je ta podvrsta i dobila svoj naziv. Prije toga se smatralo da je ta vrsta već izumrla. Od kada je pronađena razni stručnjaci su je pokušali razmnožiti s drugim podrvstama iste vrste. George je dobio stambeni prostor u istraživačkom centru za kornjače. Nažalost svi pokušaji razmnožavanja su bili bezuspješni, kao posljedica toga ta se podvrsta opet ubraja u izumrle.

Slike: World Wide Web
Tekst: ORF.News



This article comes from Kornjace.com
http://kornjace.com

The URL for this story is:
http://kornjace.com/modules/news/article.php?storyid=76