NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM GALERIJA KONTAKT

Registrirajte se na Kornjace.com!    Login  
Main Menu
Who is Online
12 korisnika su online (8 korisnika pregledavaju Forum)

Članovi: 0
Gosti: 12

više...
O kornjacama

Aktualno u forumu

Pregledava ovu temu:   1 Anonimnih korisnika

kamenac!
Početni član
Početni član

See User information
pozdrav.
dali mi netko može reći s ćime riješiti kamenac u terariju? fino ga očistim, operem, sredim i ćim upalim filter, kako prska, poslje sat vremena se pojave mrlje od kamenca na staklu, i nemože se oprat s ničim osim struganjem! sad, dali ima neko sredstvo da se ubaci u vodu a da ne šteti kornjačama ili netko ima nekakvu caku kako to oprati?
hvala

Pisano: 06.03.2010
Twitter Facebook Google Plus Linkedin Del.icio.us Digg Reddit Mr. Wong Vrh

Re: kamenac!
Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Vecina akvarista ima problema s kamencom na ovim prostorima, voda je jednostavno tvda. Jedino trajno (i skupo) rjesenje je koristenje posebnog filtracijskog sistema na vodovodnoj mrezi koji iz vode moze profiltrirati te spojeve.
Inace ti ne preostaje nista drugo osim redovitog ciscenja. Jedino si mozes olaksati posao ciscenja koristenjem sredstva za spustanje ph vrijednosti vode, npr. Sera ph minus. To je kiselina koju mozes staviti na spuzvu i njome lakse skinuti kamenac. Ta kiselina smije doci u kontakt sa akvarijskom vodom, ali ako se npr. veca kolicina izlije u akvarij po kornjaci opeci ce je tako da treba jako paziti!

Smanjena slika

Anonymous
Citiraj:

Pisano od: brna_h
pozdrav.
dali mi netko može reći s ćime riješiti kamenac u terariju? fino ga očistim, operem, sredim i ćim upalim filter, kako prska, poslje sat vremena se pojave mrlje od kamenca na staklu, i nemože se oprat s ničim osim struganjem! sad, dali ima neko sredstvo da se ubaci u vodu a da ne šteti kornjačama ili netko ima nekakvu caku kako to oprati?
hvala

nema potrebe za struganjem,oštetit ćeš staklo.za kamenac moj savjet ti je da nekako namjestiš filter da ne šprica,npr.stavi ga na dno(ako je unutarnji) ili nekako slično.sve će ostati isto s protokom.razna sredstva su jako skupa ako ih stalno koristiš i kupuješ.ja to ne koristim jer ne vidim svrhu u tome.pogledaj.ako ti filter zašprica staklo i tiga očistiš s tim sredstvom,nakon što ga očistiš nakon deset minuta će opet bit zašpricano staklo...ali na tebi je odluka.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Sad sam bas nabavio neki filter za vodu, koji se inace koristi za preciscavanje vode koja se koristi za pice iz vodovoda, trebalo bi da uklanja i kamenac, pa cu videti da li pomaze.

Anonymous
Citiraj:

Pisano od: Toni90ns
Sad sam bas nabavio neki filter za vodu, koji se inace koristi za preciscavanje vode koja se koristi za pice iz vodovoda, trebalo bi da uklanja i kamenac, pa cu videti da li pomaze.

ako smijem pitat.di si to nabavio i kolko je došlo.kako se to opće stavi u akvarij.....čini se jako korisnim

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Citiraj:

Pisano od: Toni90ns

Vjerovatno ce ti rijesiti problem kamenca, samo je pitanje na koji nacin to funkcionira? Ako je to sistem sa reverznom osmozom trebao bi imati i nekakav mineralizator, jer ne znam koliko bi bilo dobro kornjacu drzati u destiliranoj vodi.

Pisano: 07.03.2010

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Evo to su ovi bokali sa filterima....
http://www.cetus.co.rs/cetus/proizvodi.asp?katID=1
Imaju cak i filteri za jako tvrdu vodu, ja sam uzeo ovaj standard posto ovde nije jako tvrda voda.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Aha, ali to ti je malo skupo koristiti za akvarijsku vodu jer se ti filteri koristenjem trose i da bi to imalo efekta treba ih redovito mijenjati. To je namijenjeno za par casa vode dnevno, ne za toliko veliku primjenu poput akvarija.
Za pocetak napravi jedan test da vidis koliko je to doista efikasno. Na cisti komad stakla prolij malo obicne vode i pokraj malo profiltrirane vode, i pusti da voda ispari. Poslije pogledaj kakve sedimentne fleke su ostale.

Vrlo aktivan član
Vrlo aktivan član

See User information
Provericu tako.
Kroz njega moze da prodje 350l vode. Za sada mi se isplati. :)

You can view topic.
You ne možeš start a new topic.
You cannot reply to posts.
You ne možeš edit your posts.
You ne možeš delete your posts.
You ne možeš add new polls.
You ne možeš vote in polls.
You ne možeš attach files to posts.
You ne možeš post without approval.
You ne možeš use topic type.
You ne možeš use HTML syntax.
You cannot use signature.
You cannot create pdf.
You cannot get print page.

[Detaljna pretraga]

NASLOVNA O KORNJAČAMA O NAMA FORUM DOWNLOAD KONTAKT

Copyright 2015 by www.Kornjace.com  |  Powered by Viva Chelonia © 2015 Viva Chelonia  |  Design by 7dana Impressum